Προγράμματα

Επίπεδο 1: Πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για παιδιά ηλικίας 8-11

H καλύτερη πτυχή σχετικά με αυτό το πρόγραμμα για τα παιδιά είναι ότι έχει προληπτικό χαρακτήρα. Τα παιδιά μπορούν να λάβουν βοήθεια μέσω της καθοδήγησης μας από νωρίς και να αναλάβουν την ευθύνη της ζωή τους, διδάσκοντάς τους δεξιότητες ζωής που τα βοηθούν να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε αναφέρει πριν από μερικά χρόνια ότι οι ψυχικές, νευρολογικές διαταραχές και οι διαταραχές χρήσης ουσιών αποτελούν το 10% της παγκόσμιας επιβάρυνσης των ασθενειών και το 30% της επιβάρυνσης των μη θανατηφόρων ασθενειών. Περίπου 1 στα 5 από τα παιδιά και τους εφήβους στον κόσμο έχει ψυχική διαταραχή. Περίπου το 50% όλων των ψυχικών διαταραχών ξεκινούν πριν από την ηλικία των 14 ετών.

Ας αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Τα σχολεία δεν εκπαιδεύουν τα παιδιά να χειρίζονται τις πιέσεις της ζωής. Αλλά η ειδικά διαμορφωμένη Ακαδημία μας μπορεί!

Τα ολιστικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης διασφαλίζει ότι, τα παιδιά, νωρίς στην ενήλικη ζωή τους θα λάβουν τις ανταμοιβές αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Το να γνωρίζει τον εαυτό του και τα δυνατά του σημεία, τις ελλείψεις και τα βασικά του κίνητρα από την παιδική ηλικία,  μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να πετύχει τους στόχους της ζωής του πιο γρήγορα και ευκολότερα ως ενήλικας. Επιπλέον, η αλλαγή γίνεται πολύ πιο γρήγορη στα παιδιά αφού είναι πιο εύκαμπτα και προσαρμοστικά από ό,τι οι έφηβοι και οι ενήλικες. Ως εκ τούτου, τα μαθήματα προσωπικής ανάπτυξης θα πρέπει να ξεκινούν από την ίδια την παιδική ηλικία.

Επιγραμματικά, το πρόγραμμα μας βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ισχυρές δεξιότητες Κοινωνικό-Συναισθηματικής Μάθησης και Νοοτροπίας Ανάπτυξης μέσω εμπνευσμένων ιστοριών, πολύχρωμων εικονογραφήσεων και ελκυστικών καθοδηγούμενων δραστηριοτήτων, ειδικά διαμορφωμένο για τα παιδιά του Δημοτικού.

Επίπεδο 2: Πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για εφήβους ηλικίας 12-14

Πολλοί ενήλικες θέλουν να βοηθήσουν τους εφήβους, αλλά δεν ξέρουν πώς. Με τη δική μας καθοδήγηση, οι έφηβοι αισθάνονται ότι ακούγονται και κατανοούνται…και ενθουσιάζονται για τη δημιουργία θετικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για εφήβους είναι ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Το πρόγραμμα βοηθά τους εφήβους να βρουν τις εσωτερικές τους δυνάμεις και τους διδάσκει πώς να παραμείνουν δυνατοί και συγκεντρωμένοι ακόμα κι αν η ζωή δεν εξελίσσεται ακριβώς όπως θα ήθελαν, χρησιμοποιώντας ως οδηγό τις δικές τους επιθυμίες. Όχι αυτό που θέλουν οι γονείς τους για αυτούς. Όχι αυτό που θέλουν οι φίλοι ή οι δάσκαλοί τους. Αλλά αυτό που θέλουν οι ίδιοι γι’ αυτούς! Αξιολογούν την κατάστασή τους, ονειρεύονται, σχεδιάζουν το ταξίδι τους και αρχίζουν να προχωρούν ενημερώνοντας και αναβαθμίζοντας τον “χάρτη της ζωής” ​​τους έτσι ώστε να τους φέρει στον προορισμό τους πιο γρήγορα. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν τον έλεγχο του μυαλού, του σώματός και του πνεύματός τους.

Το ειδικά διαμορφωμένο ολιστικό μας πρόγραμμα, που βασίζεται σε διεθνείς πρακτικές και στην επιστήμη του μυαλού, βοηθά τους εφήβους να αναπτύξουν μια ανθεκτική νοοτροπία ανάπτυξης, ώστε να μπορούν να εξελιχθούν σε ενήλικες με αυτοπεποίθηση, απολαμβάνοντας εσωτερική ευτυχία. Μαθαίνουν εργαλεία αξιολόγησης για να ανακαλύψουν πού βρίσκονται και πού πηγαίνουν. Εντοπίζουν την πηγή των πεποιθήσεών τους, αναγνωρίζουν τον αντίκτυπό τους στη ζωή τους, εξετάζουν την εγκυρότητά τους και τα εξαλείφουν εάν πιστεύουν ότι είναι «ανθυγιεινά» ή μη χρήσιμα. Στη θέση τους επιλέγουν νέες πεποιθήσεις που προάγουν την επιτυχία, την αφθονία, τις σχέσεις, την υποστήριξη, την αγάπη και την καλή επικοινωνία και ευτυχία.

Επίπεδο 3: Πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για Νέους ηλικίας 15-17

To πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για Νέους έχει ειδικά σχεδιαστεί με στόχο να τους στηρίξει στη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής τους που καλούνται να λάβουν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον τους. 

Είναι ένα πλήρες σύστημα καθοδήγησης που προσεγγίζει τον μελλοντικό ενήλικα ως συνεργάτη στο ταξίδι του βοηθώντας τον να ξεπερνά τα εμπόδια του και να αναπτύσσει νέες συνήθειες που θα τον οδηγήσουν τόσο σε προσωπική όσο και σε επαγγελματική επιτυχία. Η εστίασή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τις έμφυτες δυνάμεις του νέου για να αναπτύξουμε τα μέρη που αποτελούν προκλήσεις για αυτόν.

Μαζί, θέτουμε ρεαλιστικούς βραχυπρόθεσμους στόχους, καθημερινές συνήθειες και χρησιμοποιούμε αυτά τα εργαλεία για να τους βοηθήσουμε να μάθουν δεξιότητες προσωπικής ανάπτυξης που λειτουργούν και είναι μακράς διαρκείας. Ο στόχος της Ακαδημίας μας για νέους είναι να τους αφήσουμε να περπατήσουν το δικό τους μονοπάτι αποφεύγοντας τα αδιέξοδα, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, η μειωμένη αυτοεκτίμηση και η κακή συναισθηματική αυτορρύθμιση, ενισχύοντας παράλληλα σημαντικές δεξιότητες της ζωής, όπως:

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Aν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, σχόλια ή απλά θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ακαδημία μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Μαθητές
0 +
Μαθήματα
0 +

Growth Mindset Academy

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ηλεκτρονική Διέυθυνση

Ώρες Εργασίας